moduláris ház külső

Hajózási konténerből lakóházat

A tengerentúlon a könnyűszerkezetes házakon belül a hajózási konténerek építési céllal történő felhasználása már népszerű és bevált módszernek számít. A hazánkban a könnyűszerkezetes házak térnyerésével, az állami otthonteremtési kedvezményekkel és az építőipari áremelkedéssel elérkezett az idő a konténer alapú moduláris építkezés népszerűsítéséhez. Friss elemzések alapján Magyarországon két évtized alatt a könnyűszerkezetes családi házak aránya a hagyományos épületekhez képest 3,5%-ról 15%-ra emelkedett. A technológia elterjedésével, az építőanyag árak növekedése és a szakemberhiány miatt ez az arány feltehetően tovább fog növekedni[1].  A tengeri konténerből készült épületek – bár kevésbé ismertek itthon – a praktikusságon és a költséghatékonyságon túl strapabírásuk miatt számos előnnyel bírnak, különösen a fából készült szerkezetekkel szemben.

A konténerek az áruszállítás alapját képezik. Nincsen olyan kikötő, ahol ne állnának hegyekben. A világ távoli pontjáról érkező, olykor 30 tonna áruval megrakott konténereket megadaruk rakodják át tengerjárókról, kamionokra. Ezek a kamionok szállítják át aztán ezeket a nagy raktárakban, ahol megtörténik az áru szétválogatása és a boltok polcaira kihelyezése. Az általunk is vásárolt mindennapi használati cikkek gyakran több ezer, az időjárásnak kitett viszontagságos kilométert tesznek meg ezekben a konténerekben, hogy végül sértetlenül eljussanak hozzánk. A konténerek acél szerkezetét arra tervezték, hogy bírják a magas terhelést és védjenek bármilyen külső hatástól, csakúgy mint a lakóházak.

A konténerház előnyei:

 • Gyorsabb és kiszámíthatóbb
 • Környezettudatos megoldás
 • Költséghatékony
 • Magas minőség

Miért érdemes a GST-nél vásárolni:

 • Segítünk megtervezni az épületet
 • Generál kivitelezést vállalunk
 • Rövid határidőkre építünk
 • Garanciát vállalunk a munkánkra
moduláris ház külső

Fenntartható fejlődés az építkezésben

A konténerek élete az áruszállításban egyszer véget ért, vagy azért, mert célba értek és már nem viszik őket vissza eredeti állomáshelyükre vagy mert olyan sok kilométert megtettek, hogy gazdáik egy szépen festett és felcimkézett új konténerre cserélik őket. Ekkor a tipikus sorsuk, hogy egy MÉH telepen végzik, ahol az értékes vasanyagért szétvágják őket. Azonban egy Amerikából indult trend alapján nekik is lehet második életük, mégpedig az építőiparban. Kiválóan helyettesítik a téglát, a maltert, az áthidalókat, a födémet és mindazt, ami egy épület szerkezetét adja.

moduláris ház külső

Építkezés soha nem látott gyorsasággal

Mivel a szállításra tervezték, ezért bármilyen helyszínre ki lehet őket vinni és egy daru segítségével a helyükre emelni. Ezzel szinte azonnal kész van az épület teljes szerkezete. Nem kell az iparosokra várni míg tégláról-téglára felhúzzák a falakat és beépítik a födémet. Készen kapjuk a falakat, gyakorlatilag már csak a nyílászárókat kell belevágni és kívül belül fel kell öltöztetni a házat igény szerint. Az épület az időjáráshoz alkalmazkodva kívül szigetelést és tetőszerkezetet, belül pedig gipszakarton borítást kap, hogy négy évszakos otthont kapjunk.

moduláris ház külső

A költséghatékonyság és esztétikum találkozása

A mai korban az időtényező kiemelt szereppel bír, s ez az építőparban sincsen másként. Egy elhúzódó építkezés nemcsak sok fejfájással, hanem megnövekedett költségekkel is jár. A konténer házak előnye a kiszámíthatóság, mely a standard elemeknek és munkafolyamatoknak köszönhető. A moduláris ingatlanok remek választásnak bizonyulnak mindazok részéről, akik megfizethető és gyorsan kivitelezhető megoldást keresnek az otthonteremtésre, vagy akár a turisztikai célú beruházásokra. Különlegességüknél fogva egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik irántuk, de a változatos design tekintetében is izgalmas lehetőségek rejlenek bennük.

moduláris ház külső

Megújuló rendszerrel a nulla energiás ház felé

2021-től már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, mely energiaigényének legalább 25 százaléka megújuló forrásból van biztosítva. Mivel az energiahatékonyságot elsődleges szempontnak tartjuk, épületeinknél igyekszünk olyan fűtési rendszereket alkalmazni, melyek az előírásokon túlmenően közel 100 százalékos megújuló forrást biztosítanak. A tetőn elhelyezett napelemrendszereket hatékony infrapanellel és klímával kombinálva akár nullás elektromos (fűtés) számlát lehet elérni. A környezettudatosság nemcsak az építés anyagfelhasználásában, hanem a mindennapi használat során is fenntarthatóan érvényesül.

Kivitelezési idővonal

Moduláris technológiával az építkezés egyszerűbb, gyorsabb és tervezhetőbb, mint valaha. A standard munkafolyamatoknak köszönhetően csúszás nagyon ritkán fordul elő ​a kivitelezésben. Az engedélyes terv kézhez vételétől 6 hónapon belül a kulcsrakész épület átadható.

1-2 hónap

 • Építési terület megtalálása
 • Tervek elkészítése

1-2 hónap

 • Engedélyezés

2 hónap

 • Konténerek méretre vágása
 • Tereprendezés
 • Alapozás

1-2 hónap

 • Szerkezetépítés
 • Tetőépítés
 • Szigetelés
 • Nyílászárók beépítése

2 hónap

 • Belső munkák
 • Használatbavétel

Minta projektjeink konténerház
4 lakásos apartmanház, Szentendre

Igény

Apartmanház

Műszaki tartalom

8 db 20 lábas raktárkonténerekből készült 3 szintes, 4 lakásos apartmanház

Kivitelezés időtartama

10 hónap

Felszereltség

Az épület prémium kategóriás (jacuzzi, szauna, egyedi falburkolatok…stb.)

További referenciák

Mogyoród, Ikerház

Jogerős építési engedélyünk van egy új 2 lakásos, egyenként 110m2-es egyszintes, magas tetős lakóépület építésére Mogyoród frekventált, új építési lakóövezetében. A lakások 3 hálószobával, konyhával, nappalival, 2 fürdőszobával és egy tároló helyiséggel biztosítanak kényelmes, új otthont.

Az építkezés elkezdődött, tervezett átadás: 2022 március

Szeretne többet tudni konténereinkről? Látogasson el telephelyünkre. 

Tekintse meg személyesen kínálatunkat, munkatársaink segítenek önnek megtalálni a megfelelő megoldást.